/ Ons park

Over De Splinter

Speelpark De Splinter is hét openlucht-speelparadijs van Eindhoven en omgeving. Het park is gericht op kinderen tot twaalf jaar, die hier alle ruimte krijgen om heerlijk en veilig (samen) te spelen, leren en ontdekken.

De Splinter is in 1975 gestart als kleine bouwplaats voor kinderen, ontstaan in de periode dat de wijk rondom het huidige park werd gebouwd. Buurtkinderen gingen spontaan aan de slag met hout en andere bouw- en restmaterialen en met wat begeleiding erbij was ‘Bouwplaats De Splinter’ snel geboren. Inmiddels bestaat ons park een halve eeuw en is het in die tijd uitgegroeid tot het grote, groene en gevarieerde speelparadijs dat het nu is.

De Splinter maakt deel uit van het Henri Dunantpark in Woensel-Noord en is maar liefst zeven voetbalvelden groot. Er zijn speeltoestellen gericht op verschillende leeftijden, een bouwhoek, een heus fort, een pirateneiland, een kinderboerderij, een voetbalveld en nog veel meer. Tussen het spelen en ontdekken door kun je tot rust komen op onze grote picknickweide of ons terras. Ook worden er regelmatig leerzame, creatieve of sportieve activiteiten georganiseerd.

Zie de plattegrond om te zien wat je waar kunt vinden in ons park.

Spelend leren

Spelen en ontdekken in een natuurlijke, veilige, sociale en avontuurlijke omgeving staat bij ons centraal. Kinderen leren een boomhut bouwen, worden uitgedaagd bij hun toneelspel in Fort Albert of leren over de dieren in onze kinderboerderij. Daarnaast kunnen ze leren dammen of schaken, of deelnemen aan andere activiteiten die we door het jaar heen organiseren – alles met hulp van onze medewerkers en vele vrijwilligers.

Klik op de groene button hieronder om te zien op welke dagen er extra activiteiten worden aangeboden.


Vrienden van De Splinter

Wist je dat je, net als de partijen en personen hieronder, een ‘Vriend van De Splinter’ kunt worden? Hiermee kun je ons park financieel ondersteunen daar waar de steun vanuit de gemeente ophoudt. Met deze extra support kunnen we ons aanbod voor kinderen blijven ontwikkelen en uitbreiden, waarmee je ons helpt een bijdrage te leveren aan de sociale ontwikkeling en het buitenspelen van alle kinderen uit Eindhoven en omgeving.

Je kunt ons park steunen als betrokken particulier, maar ook als ondernemer met ambities op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Je kunt een Vriend van De Splinter worden voor een periode van minimaal drie jaar, met de keuze uit onderstaande drie pakketten. In ruil geven we je (bedrijfs)logo of naam natuurlijk een verdiende plek op deze webpagina.

Grote vriend

Naamplaatje op de ‘Wall of Fame’ & logo en naam op onze website

per jaar

Goede vriend

Logo en naam op onze website

per jaar

Kleine vriend

Naam op onze website

per jaar

Wil je meer weten, neem dan vooral contact met ons op.

Wil je meer weten, neem dan vooral contact met ons op.

Onze grote vrienden

Dutch Medical Event Service

Goede vrienden

De Groenregisseur

Eric Koolen

Kleine vrienden

Eibe

Go- Kids Eindhoven

Smart PI

Holtz Stratenmakersbedrijf

Mark en Evy