/ Werken bij

Werken bij De Splinter

Behalve een avontuurlijke, groene speelomgeving voor kinderen is Speelpark De Splinter ook een omgeving waar volop wordt gewerkt en geleerd. Lees hieronder verder.

Behalve een avontuurlijke, groene speelomgeving voor kinderen is Speelpark De Splinter ook een leerrijke omgeving voor anderen. Het park biedt ruimte voor het opdoen van werkervaring in allerlei vormen – bijvoorbeeld voor studenten, in samenwerking met onder andere het Summa College en scholengemeenschap De Rooi Pannen, of voor scholieren middels maatschappelijke stages.

Ook werken we samen met organisaties zoals Ergon (de uitvoeringsorganisatie van de Gemeentelijke Regeling Werkvoorzieningsschap Regio Eindhoven) en OutdoorEnZo, die individuele leerwerktrajecten biedt aan jongeren die door uiteenlopende problematieken moeilijk kunnen meekomen in het reguliere (school)systeem of sociale verkeer.

Een andere vaste partner is Reclassering Nederland, die cliënten op ons terrein begeleidt bij het uitvoeren van allerlei (onderhouds)werkzaamheden. Hiermee hopen we mensen te helpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en daarmee een zetje te geven op hun weg (terug) naar de arbeidsmarkt.

Ook zou De Splinter nergens zijn zonder de enthousiaste inzet van tientallen vrijwilligers. Ze helpen ons onder meer bij activiteiten, op de kinderboerderij en in het onderhoud, runnen onze winkel of bezorgen kinderen een onvergetelijke week tijdens het jaarlijkse Splinter Spektakel in de zomervakantie.

Heb je ook zin om als vrijwilliger bij De Splinter aan de slag te gaan en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons een bericht via de groene button hieronder (of spreek een van onze medewerkers aan); we gaan graag met je in gesprek.

Februari 2024: Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die straks, in het voorjaar en de zomer, onze kiosk mee willen runnen en onze bezoekers een extra fijne dag wil bezorgen? We zoeken versterking van onze vrijwilligersploeg, vooral voor de vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag en schoolvakanties.
Meer weten? Kijk op de app Jijdoet040 of neem contact met ons op!

Klik hier voor alle vacatures binnen Lumens, waar Speelpark De Splinter deel van uitmaakt.
Actuele vrijwilligersvacatures in de stad Eindhoven vind je ook op de website van Eindhoven Doet (net als De Splinter onderdeel van welzijsorganisatie Lumens) en in de app Jijdoet040.

#mensenvandesplinter