/ Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Parkbezoek

Wanneer is Speelpark De Splinter geopend?

Voorjaar 2024: Speelpark De Splinter is door omstandigheden tot nader bericht gesloten.
Hou onze berichten op Facebook en Instagram in de gaten voor updates.

Ons park is bijna het hele jaar door geopend (met uitzondering van enkele bijzondere dagen, zie de pagina ‘Je bezoek’). In het voorjaar en de zomer (ruwweg van april tot oktober) zijn we zeven dagen per week open: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. In het najaar en de winter is het park op zondag gesloten; op de overige dagen sluiten we wanneer het donker wordt.

Op drukke dagen in de zomer sluiten de poorten soms eerder wanneer het te druk wordt. We proberen dit zo tijdig mogelijk te communiceren via onze online kanalen.

Is De Splinter ook open als het regent?

Ja, het park blijft ook bij regen in principe geopend. Wel sluiten we onze poorten als de weersomstandigheden mogelijk voor onveilige situaties kunnen zorgen. Ook gaat het park in het laagseizoen bij slecht weer soms eerder dicht.

Moet ik entree betalen?

Speelpark De Splinter is van maandag tot en met zaterdag gratis te bezoeken; op zondagen en officiële feestdagen bedraagt de entree 1,50 euro per persoon. Deze prijs geldt zowel voor volwassenen als kinderen (vanaf de leeftijd dat ze kunnen lopen). Tijdens evenementen geldt doorgaans een andere entreeprijs.

Voorjaar 2024: Speelpark De Splinter blijft voorlopig helaas gesloten op zondag.
Zodra dit verandert, communiceren we dit op onze website en sociale kanalen.

Let op: voor georganiseerde groepen (denk aan scholen, kinderopvangorganisaties, BSO’s, scoutinggroepen, enzovoorts) geldt wel een kleine entreeprijs: 1,50 euro per kind voor groepen vanuit Eindhoven en 2,50 euro per kind voor groepen van buiten Eindhoven. Groepen moeten vooraf reserveren; lees meer hieronder bij ‘Groepen en feestjes’.

Kan ik bij De Splinter met pin betalen?

Ja, zowel bij onze entree (op zondagen) als in onze kiosk kun je zowel contant als met pin betalen. Betalingen via pin hebben onze voorkeur; bedankt alvast!

Mag ik roken in het park?

Nee, De Splinter is sinds enkele jaren volledig rookvrij. Ook vapen is in ons park verboden. Hiermee willen we kinderen het goede voorbeeld geven, ondervinden anderen geen hinder van ‘meeroken’, voorkomen we dat kinderen peuken oppakken of in hun mond stoppen en hebben we minder last van schade en afval door sigarettenpeuken en -pakjes in ons park.

Heb je toch even een rookpauze nodig, dan vragen we je om dat buiten het park te doen, zoveel mogelijk uit het zicht van kinderen. Onze medewerkers zien hierop toe en zullen je er zo nodig op aanspreken als je toch rookt op ons terrein.

Kijk voor meer informatie op www.rookvrijegeneratie.nl/speeltuin.

Mag ik zelf eten en drinken meebrengen naar De Splinter?

Ja, dat mag. Op sommige dagen, vooral in het voorjaar en de zomer, is onze eigen kiosk ook geopend en kun je ook daar terecht voor een drankje, ijs, snack en ander lekkers. Extra leuk: hiermee steun je meteen ook weer ons park!

Mag ik alcohol drinken in het park?

Nee, het nuttigen van alcohol is niet toegestaan. Hier wordt door onze medewerkers ook op toegezien.

Mag ik barbecueën in het park?

Nee, barbecues of alle andere vormen van vuur zijn (met het oog op ieders veiligheid) in het park niet toegestaan.

Zijn honden toegestaan in het park?

Nee, honden (of andere huisdieren) kunnen we helaas niet toelaten in ons park, ook niet als ze zijn aangelijnd of op schoot worden gehouden. Een uitzondering geldt voor hulphonden.

Ik ben iets kwijtgeraakt in het park; waar zijn de gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen bewaren we in ons hoofdgebouw vooraan op het park. Eens in de zoveel tijd worden alle niet opgehaalde gevonden voorwerpen opgeruimd. Waardevolle items zoals sleutels, portemonnees of pasjes bewaren we in ons kantoor. Spreek een van onze medewerkers aan als je iets kwijt bent.

Groepen en feestjes

Ik wil De Splinter graag bezoeken met een grotere groep. Kan dat?

Dat kan. Goed om te weten: voor groepen vanuit bijvoorbeeld scholen, kinderopvangorganisaties, scoutinggezelschappen of andere groepen met een professionele begeleiding, geldt een entreeprijs. Groepen uit Eindhoven betalen 1,50 euro per kind, buiten Eindhoven 2,50 euro per kind (begeleiders mogen gratis naar binnen). Van deze groepen verwachten we dat ze vooraf reserveren via info@speelparkdesplinter.nl; we hanteren een maximum aantal bezoekers via georganiseerde groepen per dag, dus reserveer op tijd.

Voor grotere groepen die ons park regelmatig bezoeken, is er ook de mogelijkheid om een jaarabonnement af te sluiten. Stuur ons even een bericht via het mailadres hierboven voor meer informatie.

Kan ik een kinderfeestje geven bij De Splinter?

Speelpark De Splinter biedt geen georganiseerde feestjes, maar je bent van harte welkom om bijvoorbeeld je verjaardag te komen vieren op ons park. Breng zelf wat lekkers mee of haal iets te eten en drinken bij onze kiosk, als deze is geopend. Je plek versieren mag, mits je de decoraties na het feestje ook zelf weer netjes opruimt. Confetti op ons park vinden we minder fijn.

Kan ik een tafel reserveren voor ons bezoek?

Nee, we kunnen geen tafel voor je reserveren. Maar we hebben verspreid over het park behoorlijk wat picknicktafels en bankjes, dus er is altijd wel een plek voor je.

Voorzieningen

Is er een winkeltje in het park?

Ja, De Splinter heeft een eigen kiosk vlakbij de picknickweide. Hier kun je terecht voor een drankje, een ijsje, snack of ander lekkers; het aanbod kan per dag verschillen, afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers. Let op: we verkopen hier géén zwembandjes, zwemluiers, zonnebrandcrème en dergelijke.

De openingstijden van onze kiosk variëren; dit is deels afhankelijk van het weer, maar vooral ook van de inzet van onze vrijwilligers die deze winkel runnen. Lijkt het je leuk om onze vrijwilligersploeg te komen versterken, stuur ons dan een bericht of spreek een van onze medewerkers aan als je in ons park bent.

In de herfst en winter is onze kiosk uitsluitend bij mooi weer (en bij beschikbaarheid van vrijwilligers) geopend.

Kan ik mijn blikje of flesje met statiegeld inleveren bij De Splinter?

Speelpark De Splinter is geen innamepunt. Je kunt ook (nog) geen flesjes of blikjes bij ons inleveren als sponsoring van ons park, maar hier wordt aan gewerkt. We zullen er uiteraard over communiceren zodra dit verandert.

Je kunt je flesje of blikje voor nu weggooien in een van de vele vuilnisbakken op ons terrein, of het meenemen naar huis om zelf ergens in te leveren. Dit kan onder andere bij (de grotere) supermarkten en tankstations.

Wanneer is het zwembad geopend?

Ons zwembad is open in de lente en zomer, in principe vanaf mei/juni tot de laatste mooie dagen in september. Houd voor de exacte openings- en sluitingsdata onze berichten op Instagram en Facebook in de gaten.

Zijn er douches bij het zwembad?

Nee. Wel is er een wastafel waar je bijvoorbeeld je zwemkleding na het zwemmen kunt uitspoelen. Gelieve dit níet te doen in ons zwemwater; denk aan de bezoekers na jou die ook graag komen zwemmen.

Is er wifi op het park?

Nee. We hopen dat je hier vooral komt om lekker te spelen – of om te genieten van je (klein)kinderen die aan het spelen zijn. 😉

Is er een koelkast waar ik meegebrachte etenswaren tijdelijk in kan zetten?

We kunnen geen etenswaren voor je bewaren in onze koelingen. Dit vanwege de strikte hygiënevoorschriften die gelden voor de horeca.

Is er een ruimte op het park waar ik mijn kindje kan verschonen?

Ja, er is een verschoningsruimte bij de damestoiletten in het hoofdgebouw.

Is er een ruimte op het park waar ik mijn kindje kan voeden of waar ik kan kolven?

Spreek even een van onze medewerkers aan, dan proberen we te zorgen voor een rustige plek waar je even kunt zitten.

Is er een EHBO-post bij De Splinter?

Tijdens het spelen in ons park kan er wel eens iets misgaan. Ben je gewond of heb je om een andere reden onze hulp nodig, kom dan naar het kantoor in het gebouw vooraan in het park, of spreek een van onze medewerkers aan. Onze vaste medewerkers hebben allen een EHBO-certificaat.

Is het park toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn? En zijn er ook speeltoestellen voor kinderen met een (fysieke) beperking?

Het grootste deel van ons park is goed toegankelijk, met uitzondering van de heuveltjes en de dichter begroeide delen. Er zijn in het park ook enkele speeltoestellen die toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld kinderen in een rolstoel. Heb je suggesties hoe we De Splinter nóg inclusiever en toegankelijker kunnen maken, laat het ons dan vooral weten!

Overige vragen

Wat is het Splinter Spektakel?

Het Splinter Spektakel is een week vol extra attracties, activiteiten en acts. Deze allerleukste kindervakantieweek van Eindhoven en omgeving is altijd in de laatste week van de zomervakantie (voor de regio Zuid). Kijk voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop op splinterspektakel.nl.

Ik wil De Splinter graag steunen met een financiële bijdrage. Kan dat?

Dat vinden we ontzettend fijn! Zowel bij onze winkel als in ons hoofdgebouw kun je, als je dat wil, een bijdrage achterlaten in onze donatiepot. Deze extraatjes komen ten goede aan ons park en onze vrijwilligers.

Ook kun je ‘Vriend van De Splinter’ worden, om zo ons park te ondersteunen daar waar de steun vanuit de overheid ophoudt. Met deze steun kunnen we ons aanbod voor kinderen blijven ontwikkelen en uitbreiden, waarmee je ons helpt een bijdrage te leveren aan de sociale ontwikkeling en het buitenspelen van alle kinderen uit Eindhoven en omgeving.

Je kunt ons park steunen als betrokken particulier, maar ook als ondernemer met ambities op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Kijk hier voor meer informatie of neem contact met ons op (via info@speelparkdesplinter.nl).


Staat jouw vraag er niet bij?
Stuur ons even een berichtje via de mail; we proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.